Endelig fast ansatt: Kristin Hagen
Da Kristin Hagen tok artium, ble det overskrifter i Hamar-avisene. Hun hadde seksere i stort sett alt, og sto foran en lysende karriere som sosialøkonom. Heldigvis for oss tok interessene hennes henne til HF etter et par år med sosialøkonomi. Nordisk og edb for humanister var fag hun ble tiltrukket av, og som hun har holdt seg til siden.
Språkingeniør Kristin Hagen har hatt Universitetet som sin arbeidsplass i 16 år, og i 2008 fikk hun endelig fast ansettelse. Vi vil takke Tekstlaboratoriets styringsgruppe, samt institutt og fakultet, som til sammen fikk til dette. Kristin var først ansatt
på prosjektmidler hos det som da het Dokumentasjonsprosjektet, og siden på Tekstlaboratoriet. Hun er hovedansvarlig for utviklingen av de norske bokmåls- og nynorsktaggerne. Disse taggerne brukes i de fleste norske korpus for automatisk annotering av ordklasser, grammatiske bøyingstrekk og syntaktiske funksjoner.
Når det tok så lang tid før ansettelsen til Kristin kom, var det ikke fordi hun ikke var verdig til en stilling, men snarere fordi hennes arbeidsfelt falt mellom alle stoler. Hennes hedmarkske stoiske ro var en forutsetning for at hun fortsatte å bli på Tekstlaboratoriet i så mange år, selv om hun i ettertid har fortalt at hun før hvert årsskifte var nervøs for at hun ikke skulle ha noen jobb å gå til i det nye året.
Nå har hun altså fått fast ansettelse, noe som kommer mange mennesker til gode. Både studenter og faste ansatte som kontakter Kristin for å få hjelp til å løse et problem eller til å forstå et program eller system, eller som har henne som kursveileder på Tekstlaboratoriets kurs, føler seg vel i hennes blide og hjelpsomme nærhet. Vi som samarbeider med henne, vet at hun er til å stole på og gjør det hun har sagt til rett tid. I tillegg har hun gode ideer og er flink til tidlig å se positive og negative konsekvenser når vi diskuterer løsninger til systemer vi holder på å utvikle. Kristin har også evnen til å si nei når arbeidsbyrden blir for stor, noe den ellers fort ville blitt, og er ikke redd for å gå inn i friske diskusjoner om ulike løsninger. Alle disse egenskapene gjør henne også til en god forskningsmedarbeider, og hvis man slår opp navnet hennes på Frida, finner man hele 40 vitenskapelige arbeider hun har skrevet alene eller helst sammen med forskere ved Tekstlaboratoriet og andre steder. Det er kanskje ikke overraskende at de rette personene til slutt så hvilken ressurs hun er!
JBJ |